Benda penting yang korang kena tahu pasal SOCAR

Kenali apa itu SOCAR

SOCAR tu apa? Ha, meh aku jelaskan, SOCAR ni sejenis aplikasi yang memudahkan korang untuk booking sewa kereta, anytime, anywhere. Dan paling penting korang tak perlu pun jumpa dengan sesiapa. Just booking & verify je.

Korang nak tahu apa yang best pasal aplikasi ni? Kau boleh jumpa kereta yang dekat dengan lokasi korang, tak perlu pening kepala cari kereta sewa! SOCAR ada dimana mana.

Advertisements

Pilih kereta idaman korang

Bila buka app tu, korang akan tengok pelbagai jenis kereta. Nak yang compact, sedan, atau MPV sekalipun, SOCAR ada menyediakannya untuk korang. Yang penting, pilih ikut kesesuaian dan kehendak korang.

Insurans kenderaan: Perlindungan Terjamin

Now, jom sembang pasal insurans. Benda ni penting, bro! Walaupun korang rasa “Ala, takde apa-apa punya la,” tapi better safe than sorry, kan? Dengan SOCAR, insurans tu wajib. Pilihan ada dua: basic atau premium.

Kalau korang pilih insurans basic, ingat, kalau ada apa-apa jadi dekat kereta tu, korang mungkin kena cover sampai RM1500. 

Tapi kalau korang ambil insurans premium, risiko korang tu kurang sikit, max yang korang kena bayar cuma RM200 je, walaupun kereta tu terlibat dalam kemalangan. Tapi, ingat, ni bergantung pada jenis kereta yang korang sewa juga tau.

Advertisements

Cara sewa mengikut jam dan Manfaat Kupon

Bestnya SOCAR, korang boleh sewa ikut jam. Tak perlu sewa untuk satu hari kalau pakai cuma sekejap. Plus, aplikasi ni selalu bagi coupon diskon. Jadi, kalau ada rezeki, korang boleh jimat lebih!

Booking dan bayaran cepat dan mudah

Nak book? Cuma beberapa tap pada skrin smartphone korang je. 

Bayar? Lagi la mudah. Korang boleh guna bank transfer, atau even GrabPay. SOCAR ni memang faham la keperluan orang kita yang nak semua benda jadi cepat dan mudah.

Artwork by RilekBrother.com
Advertisements

Akses tanpa kunci: Teknologi bluetooth

Dan bila korang dah settle semua, yang last sekali, pergi je ke tempat kereta tu. 

Tak perlu jumpa sesiapa, tak perlu kunci, semua guna Bluetooth. Buka pintu kereta guna app, dan teruslah memulakan perjalanan dengan gembira.

Kesimpulan: SOCAR bukan sekadar sewa kereta biasa

Ringkasnya, SOCAR ni bukan sekadar penyewaan kereta biasa. Ia menawarkan satu pengalaman yang mudah, selamat dan penuh dengan pilihan untuk memenuhi keperluan korang. 

Jadi, apa lagi? Try la SOCAR untuk next trip korang. Mesti korang akan rasa beza sewa kereta cara lama dengan yang lebih canggih dan user-friendly ni. Happy driving, korang!

Advertisements