Canva memang best untuk korang

You guys suka design graphic? Nak buat poster, flyer, logo, video, atau apa-apa je yang berkaitan dengan visual? Kalau ya, you guys mesti dah kenal Canva, kan?

Kalau tak, jom aku perkenalkan Canva, sebuah platform for graphic design yang boleh buat you guys jatuh cinta.

Canva tu apa sebenarnya?

Canva tu sebenarnya sebuah website dan app yang boleh korang guna untuk buat design graphic dengan mudah dan cepat.

Korang tak perlu ada pengalaman atau skill design yang tinggi untuk guna Canva.

Canva dah sediakan beribu-ribu template, gambar, font, dan bahan-bahan lain yang korang boleh pilih dan ubah suai mengikut kehendak korang. Canva tu macam magic, korang boleh jadi designer tanpa susah payah.

Advertisements

Canva tu bagus apa?

Canva tu bagus macam-macam. Pertama, Canva tu senang sangat nak guna.

Korang cuma perlu drag and drop je benda-benda yang korang nak letak dalam design korang. Tak perlu pening-pening nak adjust size, colour, alignment, atau apa-apa je.

Canva dah buat semua tu untuk korang. Kedua, Canva tu banyak sangat pilihan.

Korang boleh buat design untuk apa-apa je purpose, sama ada untuk personal, business, education, social media, atau apa-apa je. Canva ada template untuk semua tu, dan korang boleh customize sesuka hati. Ketiga, Canva tu kreatif dan up-to-date.

Canva sentiasa update template, gambar, font, dan bahan-bahan lain yang korang boleh guna.

Canva juga ada feature-feature yang boleh buat design korang lebih menarik, seperti animation, video, music, sticker, dan banyak lagi. Canva tu memang best for you guys yang suka design graphic.

Canva Pro tu apa pulak?

Canva Pro tu sebenarnya versi premium dari Canva. Kalau korang nak lagi banyak pilihan, lagi banyak feature, lagi banyak benefit, korang boleh upgrade ke Canva Pro.

Canva Pro ni offer harga yang mampu milik, cuma RM 49.90 sebulan je.

Kalau korang subscribe untuk setahun, korang boleh jimat lagi, cuma RM 24.95 sebulan je. Canva Pro ni memang worth it, sebab korang boleh dapat banyak benda yang tak ada dalam Canva biasa, seperti:

  • Unlimited access to over 100 million premium photos, videos, audio, and graphics
  • Unlimited use of Background Remover, which can erase the background of any photo in seconds
  • Unlimited storage for your photos and designs
  • Unlimited folders to organize your designs
  • Unlimited downloads of your designs in any format, such as PDF, PNG, JPG, MP4, or GIF
  • Access to Brand Kit, which can help you create a consistent and professional brand identity
  • Access to Content Planner, which can help you schedule and publish your designs to social media platforms
  • Access to Magic Resize, which can help you resize your designs to fit any dimension or platform
  • Access to over 1000 premium fonts, or upload your own custom fonts
  • Access to over 1000 premium templates, or create your own custom templates
  • Priority support from Canva’s team

Canva Pro ni memang awesome, korang boleh buat design yang lebih stunning, lebih professional, dan lebih efficient dengan Canva Pro.

Advertisements

Korang boleh buat duit dengan Canva

Tahu tak, korang boleh buat duit dengan Canva? Ya, betul. Korang boleh offer servis design yang simple-simple dengan Canva.

Korang boleh buat design untuk orang lain, sama ada kawan, family, atau client. Korang boleh charge ikut jenis design, ikut masa, atau ikut budget.

Korang boleh buat design untuk apa-apa je, seperti logo, poster, flyer, banner, invitation, resume, presentation, ebook, atau apa-apa je.

Korang boleh guna template yang ada dalam Canva, atau buat dari scratch. Korang boleh buat design yang cantik-cantik dengan Canva, dan orang akan suka dan bayar korang.

Korang tahu tak, owner bisnes biasanya tak ada masa nak buat design sendiri? Mereka lebih suka outsource atau hire orang lain yang boleh buat design untuk mereka. Korang boleh ambil peluang ni, dan offer servis design korang dengan Canva.

Korang boleh promote servis korang dalam social media, website, blog, atau mana-mana je.

Korang boleh tunjuk portfolio korang, dan bagi testimoni dari customer korang yang puas hati dengan servis korang. Korang boleh buat duit dengan Canva, dan korang boleh jadi designer yang berjaya.

Canva memang best for you guys

So, apa lagi yang korang tunggu? Jom try Canva sekarang, dan buat design yang awesome dengan Canva.

Canva memang best for you guys yang suka design graphic, dan nak buat duit dengan design. Canva boleh buat korang happy, creative, dan successful.

Canva memang best for you guys, trust me. 

Advertisements