Cara buat duit dengan Impact – Jom berbisnes

Impact.com ni platform yang handle semua jenis partnership, termasuk affiliate marketing.

Affiliate marketing ni maksudnya korang boleh promote barang atau servis orang lain, dan dapat duit bila ada orang beli atau sign up melalui link korang.

Macam, kalau korang ada blog atau channel YouTube pasal travel, korang boleh promote hotel, flight ticket, atau travel insurance yang ada kat Impact.com.

Bila ada orang click link korang dan buat booking, korang akan dapat sebahagian dari harga jualan tu. Senang je.

Kenapa kena pilih Impact.com?

Impact.com ni ada banyak kebaikan berbanding platform affiliate marketing lain. Antara dia ialah:

  • Access direct dengan brand global. Korang boleh join dengan brand-brand famous dari macam-macam industri, macam Adidas, Lenovo, L’Oréal, dan banyak lagi. Korang boleh pilih produk yang sesuai dengan niche korang, dan dapat info detail pasal syarat-syarat dan bayaran setiap program.
  • Payment process yang flexible. Korang boleh withdraw duit pada hari tertentu setiap bulan, atau bila-bila masa bila balance korang dah cukup. Korang boleh join dengan brand dari mana-mana negara, dan dapat duit melalui bank transfer, BACS, atau PayPal, dalam apa-apa currency yang korang nak.
  • Report dan feedback yang advanced. Korang boleh dapat insight yang penting pasal performance korang. Korang boleh track traffic, conversion, income, dan ROI korang dengan mudah. Korang juga boleh dapat email dan SMS alert untuk bagitau korang pasal update terkini.
  • Tracking cross-platform. Korang boleh track dan analyse customer interaction melalui setiap device. Platform Impact.com ni boleh detect customer yang sama dari desktop, mobile web, dan mobile app. Korang boleh faham lebih dalam pasal customer korang, dan dapat reward yang fair untuk setiap conversion, installation, dan activity dalam app.
  • Promo code eksklusif. Korang boleh dapat promo code yang unique untuk dapat credit untuk influence korang, walaupun ada website atau partner lain yang promote code korang.
Advertisements

Macam mana nak join Impact.com?

Nak join Impact.com ni easy je. Korang cuma kena follow step-step ni:

  1. Pergi ke website Impact.com dan klik pada “Partners”.
  2. Klik pada “Affiliate Partners” dan lepas tu pada “Get started today”.
  3. Isi form dengan info korang, macam nama, email, negara, dan website atau social media korang.
  4. Baca dan agree dengan terms and conditions dan privacy policy Impact.com.
  5. Tunggu email confirmation dari Impact.com dan klik pada link yang dia bagi untuk activate akaun korang.
  6. Log in ke akaun korang dan complete profil korang dengan info tambahan, macam payment details dan kategori yang korang minat.
  7. Mula cari dan apply untuk program-program yang korang nak join.

So, tu je la yang aku nak share pasal Impact.com ni. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang boleh pergi ke website dia atau contact support team dia.

Kalau korang nak buat duit dengan affiliate marketing, Impact.com ni salah satu platform yang korang kena try. Aku harap artikel ni bermanfaat untuk korang. Selamat mencuba!

Advertisements