Cara buat duit dengan Involve Asia

Benda yang aku nak share ni satu benda yang mungkin akan ubah hidup korang ke arah yang lebih baik. Nak tahu macam caranya buat duit dengan Involve Asia? Ini memang tempat untuk korang baca.

Apa itu Involve Asia?

Involve Asia ni sebenarnya satu platform yang boleh bantu korang buat duit dengan cara yang mudah, cepat dan menyeronokkan. Korang tak perlu ada produk sendiri, tak perlu ada stok, tak perlu ada kedai, tak perlu ada pekerja, tak perlu ada modal besar.

Yang korang perlu ada cuma saluran digital yang korang boleh guna untuk share link.

Advertisements

Macam mana nak buat duit dengan Involve Asia?

Cara nak buat duit dengan Involve Asia ni senang je. Korang cuma kena daftar sebagai partner kat platform ni, dan pilih jenama yang korang nak promosikan.

Lepas tu, korang akan dapat link affiliate yang korang boleh share kat mana-mana saluran digital yang korang ada.

Bila ada orang yang klik link tu, atau beli produk yang korang promosikan, korang akan dapat komisen dari Involve Asia. Senang kan?

Platform ni juga ada banyak tools dan features yang boleh bantu korang cari, urus dan ukur prestasi kerjasama korang dengan jenama-jenama tu.

Siapa yang boleh buat duit dengan Involve Asia?

Involve Asia ni sesuai untuk semua orang yang menjalankan bisnes secara digital, tak kira korang ni blogger, influencer, youtuber, podcaster, developer, content creator atau apa-apa je yang online.

Yang penting, korang kena ada saluran digital yang korang boleh guna untuk share link affiliate korang, dan audience yang sudi dengar atau tengok apa yang korang nak share.

Kalau korang ada minat atau passion dengan sesuatu produk atau perkhidmatan, korang boleh guna Involve Asia untuk share dengan orang lain dan dapat duit sekali.

Advertisements

Involve Asia ni scam ke?

Tak, Involve Asia ni bukan scam. Involve Asia ni platform yang sah dan berdaftar di bawah Involve Asia Technologies Sdn Bhd, sebuah syarikat yang dah dapat pelaburan dari Cradle Fund, 500 Startups, OSK Ventures dan banyak lagi. 

nvolve Asia ni juga dah dapat pengiktirafan dan anugerah dari MDEC, Malaysia Top E-Commerce Merchant Awards, ASEAN Rice Bowl Startup Awards dan banyak lagi. 

Involve Asia ni juga dah dapat ulasan positif dari ramai partner dan jenama yang dah bekerjasama dengan dia. Jadi, korang tak perlu risau pasal kesahihan Involve Asia.

Boleh ke kerja full time dengan Involve Asia?

Boleh, tapi bukan senang. Kalau korang nak kerja full time dengan Involve Asia, korang kena ada komitmen, usaha, ilmu dan strategi yang mantap. 

Korang kena pilih niche yang sesuai dengan minat dan kebolehan korang, dan yang ada permintaan dan potensi tinggi. 

Korang kena buat kajian pasaran dan sasaran, dan pilih jenama yang relevan dan berkualiti untuk dipromosikan. 

Korang kena buat kandungan yang menarik, informatif dan meyakinkan, dan guna teknik SEO, copywriting dan CTA yang berkesan. 

Korang kena guna pelbagai saluran digital untuk sebarkan link affiliate korang, dan optimize landing page korang untuk meningkatkan conversion rate. 

Korang kena monitor dan analisis prestasi kerjasama korang dengan jenama, dan buat penambahbaikan dan penyesuaian yang diperlukan. 

Dan yang paling penting, korang kena konsisten dan sabar, sebab benda ni bukan benda yang boleh buat korang kaya dalam sehari atau sebulan.

Advertisements

Apa lagi yang menarik dengan Involve Asia?

Selain daripada benda-benda yang aku dah sebut tadi, Involve Asia ni ada banyak lagi benda yang menarik dan menguntungkan untuk korang.

Antara benda-benda tu ialah:

  • Pelbagai pilihan jenama. Involve Asia ni ada lebih daripada 1000 jenama yang korang boleh pilih untuk promosikan, dari pelbagai kategori dan industri. Korang boleh pilih jenama yang sesuai dengan niche, minat dan audience korang, dan yang ada komisen yang tinggi dan menarik. Korang juga boleh pilih lebih daripada satu jenama, dan tukar-tukar jenama mengikut keperluan dan keadaan korang.
  • Pelbagai jenis produk dan perkhidmatan. Involve Asia ni tak terhad kepada produk fizikal je, tapi juga ada produk digital dan perkhidmatan. Korang boleh promosikan e-book, kursus, software, aplikasi, tiket, tempahan, insurans, pinjaman, dan macam-macam lagi. Korang juga boleh promosikan produk atau perkhidmatan yang ada kaitan atau berkait rapat dengan niche atau topik korang, supaya audience korang lebih mudah terpengaruh dan tertarik.
  • Pelbagai cara untuk share link. Involve Asia ni tak kisah macam mana korang nak share link affiliate korang, asalkan korang share dengan cara yang betul dan beretika. Korang boleh share link kat blog, website, media sosial, aplikasi, email, atau apa-apa je yang boleh online. Korang juga boleh share link dengan cara yang kreatif dan menarik, macam buat video, podcast, infographic, webinar, ebook, atau apa-apa je yang boleh tarik perhatian audience korang.
  • Pelbagai tools dan features yang membantu. Involve Asia ni tak tinggalkan korang terkontang-kanting je. Dia ada banyak tools dan features yang boleh bantu korang cari, urus dan ukur prestasi kerjasama korang dengan jenama-jenama tu. Contohnya, korang boleh guna dashboard untuk tengok berapa banyak klik, komisen, dan pendapatan korang. Korang boleh guna report untuk tengok statistik dan analisis yang lebih terperinci. Korang boleh guna analytics untuk tengok trend dan insight yang boleh bantu korang buat keputusan yang lebih baik.

Apa tunggu lagi? Jom join Involve Asia!

Ok, itu sahaja yang aku nak share dengan korang hari ni. Aku harap korang dapat manfaat dari artikel ni, dan teruja nak cuba Involve Asia lepas ni. Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal Involve Asia, korang boleh lawati website dia, atau log masuk ke dashboard korang.

Advertisements