Insurans kereta terbaik di Malaysia

Takaful Ikhlas

Takaful Ikhlas ni salah satu insurans kereta yang meletup di Malaysia. Takaful Ikhlas bagi perlindungan yang gempak untuk kereta korang, macam kemalangan, kebakaran, kecurian, dan liabiliti pihak ketiga.

Takaful Ikhlas pun ada manfaat lain macam perlindungan peribadi, bantuan kecemasan, dan diskaun premium. Takaful Ikhlas punya servis ni memang sesuai untuk korang yang nakkan insurans Islamic yang halal, adil, dan berpatutan.

Advertisements

AIA

AIA ni syarikat insurans yang famous kat seluruh dunia. AIA antara insurans yang termurah dan fleksibel dan boleh adjust ikut keperluan korang.

AIA ada banyak pakej perlindungan, macam perlindungan penuh, perlindungan asas, perlindungan tambahan, dan perlindungan khas.

AIA pun ada faedah lain macam perlindungan kaca, dan perlindungan aksesori. AIA sesuai untuk korang yang nakkan insurans kereta yang berkualiti, trusted, dan mudah untuk berurusan dengan hanya melalui Touch N Go.

Photo by Poh Wei Chuen on Unsplash

Zurich Malaysia

Zurich Malaysia ni syarikat insurans yang berpengalaman dan berprestasi tinggi. Zurich Malaysia boleh bagi insurans kereta yang kompetitif dan menarik.

Sama macam insurans yang lain, Zurich Malaysia boleh bagi perlindungan yang mantap untuk kereta korang, macam kemalangan, kebakaran, kecurian, dan liabiliti pihak ketiga.

Zurich Malaysia pun ada faedah lain macam perlindungan banjir, perlindungan perjalanan, dan perlindungan sewa. Macam macam pakej ada.

Zurich Malaysia ni pun sesuai untuk korang yang nakkan insurans kereta yang murah, mudah, dan mesra pelanggan.

Advertisements

Takaful Malaysia

Takaful Malaysia ni syarikat insurans yang terbesar dan tertua di Malaysia. Siapa je yang tak tahu pasal Takaful Malaysia ni? Famous kot. Takaful Malaysia bagi insurans kereta yang based on konsep takaful, iaitu share risiko dan keuntungan antara peserta.

Takaful Malaysia bagi perlindungan lengkap untuk kereta korang, macam kemalangan, kebakaran, kecurian, dan liabiliti pihak ketiga.

Takaful Malaysia pun ada faedah lain macam perlindungan harta benda, perlindungan kehilangan pendapatan, dan perlindungan kematian. Takaful Malaysia sesuai untuk korang yang nak insurans kereta yang selamat, adil, dan berbaloi.

Etiqa Insurans

Etiqa Insurans ni syarikat insurans yang inovatif dan progresif. Etiqa Insurans bagi insurans kereta yang moden dan canggih. Etiqa Insurans bagi perlindungan terbaik untuk kereta korang, macam kemalangan, kebakaran, kecurian, dan liabiliti pihak ketiga.

Etiqa Insurans pun ada faedah lain macam perlindungan pintar, perlindungan e-hailing, dan perlindungan telematik. Etiqa Insurans sesuai untuk korang yang nak insurans kereta yang pintar, praktikal, dan menarik.

So, itu la lima contoh insurans kereta yang terbaik di Malaysia yang aku nak share dengan korang.

Semua insurans kereta ni ada kelebihan dan kekurangan masing-masing, so korang kena pilih yang paling ngam dengan kereta, bajet, dan gaya hidup korang.

Jangan lupa baca syarat dan terma sebelum korang buat keputusan. Harap artikel aku ni berguna untuk korang. Selamat memilih insurans kereta yang terbaik.

Advertisements