Jalan jalan best di KL – Explore tempat best

Jalan jalan best di KL: KLCC

KLCC Park

Rehat & relaks sambil menikmati keindahan KLCC

  • Taman yang luas dengan kolam air pancut, taman permainan kanak-kanak, dan jogging track
  • Lokasi: Jalan Ampang, Kuala Lumpur City Centre
  • Waktu operasi: 7 pagi hingga 10 malam
  • Harga: Percuma untuk masuk dan menikmati taman
  • Review: Nak jalan kat tempat yang ramai orang? Rekemen datang ke KLCC. Antara tempat best di KL. 
Advertisements

Central Market (Pasar Seni)

Tempat shopping dan beli cenderamata unik

  • Menawarkan barangan kraftangan, pakaian, aksesori, dan banyak lagi
  • Lokasi: Jalan Hang Kasturi
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam
  • Harga: Bermula dari RM5 dan ke atas, bergantung pada barang yang dibeli
  • Review: Nak jalan best di KL? Central Market SALAH satunya. Tempat ni tempat lama, tapi ada banyak barang best. Kalau tak tahu pergi mana, datang sini. 

Petaling Street (Chinatown)

Tempat shopping dengan harga yang berpatutan

  • Menawarkan pelbagai barangan seperti aksesori, pakaian, barangan kulit, dan banyak lagi
  • Lokasi: Jalan Petaling, Chinatown
  • Waktu operasi: Kebanyakan kedai buka dari 10 pagi hingga 12 malam
  • Harga: Bergantung pada barangan, boleh runding dengan penjual
Advertisements

KL Tower

Menikmati pemandangan indah Kuala Lumpur dari ketinggian

  • Menara tertinggi ke-7 di dunia, mempunyai Observation Deck dan Sky Deck
  • Lokasi: Jalan Puncak, Off Jalan P. Ramlee
  • Waktu operasi: 9 pagi hingga 10 malam
  • Harga: Dewasa – RM49 (Observation Deck) / RM99 (Sky Deck), Kanak-kanak – RM29 (Observation Deck) / RM52 (Sky Deck)

Sunway Lagoon Theme Park

Seronok & menarik, sesuai untuk semua peringkat umur

  • Taman tema yang menawarkan pelbagai aktiviti: Water Park, Amusement Park, Wildlife Park, Scream Park, dan Extreme Park
  • Lokasi: Bandar Sunway, Petaling Jaya
  • Waktu Operasi: 10 pagi hingga 6 petang
  • Harga: Dewasa – RM133, Kanak-kanak – RM98, Warga emas – RM98
Jalan best di KL - Pavillion
Advertisements

Pavilion Kuala Lumpur

Tempat shopping mewah dan makanan sedap

  • Terdapat lebih 550 kedai, termasuk fashion, elektronik, aksesori, dan banyak lagi
  • Lokasi: Jalan Bukit Bintang
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam
  • Harga: Bergantung pada kedai dan barangan yang dibeli

Perdana Botanical Garden

Berpiknik dan bersantai dalam suasana taman yang indah

  • Taman botani yang luas dengan taman orkid, taman rama-rama, dan kebun bunga
  • Lokasi: Jalan Kebun Bunga, Tasik Perdana
  • Waktu operasi: 7 pagi hingga 8 malam
  • Harga: Percuma untuk masuk dan menikmati taman

Aquaria KLCC

Meneroka kehidupan akuatik yang mempesona

  • Akuarium yang menampilkan lebih 5,000 spesies haiwan laut dan air tawar
  • Lokasi: Kuala Lumpur Convention Centre, Jalan Pinang
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 8 malam
  • Harga: Dewasa – RM69, Kanak-kanak – RM59, Warga emas – RM49

Museum Negara

Meneroka sejarah dan budaya Malaysia

  • Mengandungi pelbagai pameran mengenai sejarah, kebudayaan, dan seni Malaysia
  • Lokasi: Jalan Damansara
  • Waktu operasi: 9 pagi hingga 6 petang
  • Harga: Dewasa – RM5, Pelajar – Percuma (dengan kad pelajar)

Istana Negara

Melihat keindahan istana raja Malaysia

  • Tempat kediaman rasmi Yang di-Pertuan Agong Malaysia
  • Lokasi: Jalan Tuanku Abdul Halim
  • Waktu operasi: 9 pagi hingga 5 petang
  • Harga: Percuma untuk melihat dari luar, tidak dibenarkan masuk ke dalam istana

Taman Eko Rimba KL

Nikmati suasana hutan dalam bandar

  • Taman eco yang menawarkan jalur pejalan kaki, air terjun mini, dan aktiviti canopy walk
  • Lokasi: Jalan Raja Chulan
  • Waktu operasi: 7 pagi hingga 6.30 petang
  • Harga: Percuma untuk masuk dan meneroka taman

KidZania Kuala Lumpur

Tempat bermain dan belajar untuk kanak-kanak

  • Pusat aktiviti yang membolehkan kanak-kanak mencuba pelbagai pekerjaan dan aktiviti interaktif
  • Lokasi: Curve NX, Mutiara Damansara
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 5 petang
  • Harga: Dewasa – RM45, Kanak-kanak (2-3 tahun) – RM45, Kanak-kanak (4-17 tahun) – RM89

KL Forest Eco Park

Hutan simpan di tengah-tengah bandar

  • Taman hutan simpan dengan canopy walk, trekking, dan peluang bersantai di tengah alam
  • Lokasi: Jalan Raja Chulan
  • Waktu operasi: 7 pagi hingga 6 petang
  • Harga: Percuma untuk masuk dan meneroka taman
Masjid Negara - Jalan Best di KL

National Mosque (Masjid Negara)

Tempat ibadat yang indah dan menenangkan

  • Masjid yang megah dan menawarkan suasana yang damai
  • Lokasi: Jalan Perdana
  • Waktu operasi: 6.30 pagi hingga 7 petang, dicadangkan untuk mengelak waktu solat
  • Harga: Percuma untuk masuk dan meneroka masjid

Royal Selangor Visitor Centre

Melihat proses pembuatan tembaga dan mengagumi hasil kraf tangan

  • Pameran mengenai sejarah dan proses pembuatan tembaga Royal Selangor
  • Lokasi: Jalan Usahawan 6, Setapak Jaya
  • Waktu operasi: 9 pagi hingga 5 petang
  • Harga: Percuma untuk lawatan
Jalan best di KL - Batu Caves

Batu Caves

Tempat bersejarah dan keagamaan yang menarik

  • Kompleks gua batu kapur dengan kuil Hindu dan patung dewa Murugan yang tinggi
  • Lokasi: Gombak, Selangor
  • Waktu operasi: 6 pagi hingga 9 malam
  • Harga: Percuma untuk masuk, bayaran tambahan untuk meneroka gua-gua tertentu

Jalan TAR (Tuanku Abdul Rahman)

Tempat shopping dengan harga berpatutan

  • Menawarkan pelbagai barangan seperti pakaian, aksesori, dan barangan rumah
  • Lokasi: Jalan Tuanku Abdul Rahman
  • Waktu operasi: Kebanyakan kedai buka dari 10 pagi hingga 10 malam
  • Harga: Bergantung pada barangan dan kedai yang dikunjungi

Setapak Central Mall

Tempat shopping dan hiburan untuk seisi keluarga

  • Terdapat pelbagai kedai seperti fesyen, elektronik, aksesori, dan banyak lagi
  • Lokasi: Jalan Taman Ibu Kota, Taman Danau Kota, Setapak
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam
  • Harga: Bergantung pada kedai dan barangan yang dibeli

Wangsa Walk Mall

Pusat membeli-belah dengan hiburan dan makanan

  • Menawarkan pelbagai jenis kedai, pusat hiburan keluarga, dan makanan
  • Lokasi: Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam
  • Harga: Bergantung pada kedai dan barangan yang dibeli

Uptown Danau Kota

Tempat lepak dan shopping malam yang meriah

  • Pasar malam yang menawarkan pelbagai barangan, makanan, dan aksesori
  • Lokasi: Jalan Langkawi, Danau Kota, Setapak
  • Waktu operasi: 10 malam hingga 4 pagi
  • Harga: Bergantung pada barangan dan kedai yang dikunjungi

Chow Kit

Kawasan perdagangan terkenal di KL yang menawarkan barangan dengan harga berpatutan

  • Terdapat banyak kedai menjual makanan, pakaian, aksesori, dan barang keperluan harian
  • Lokasi:Jalan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: Kebanyakan kedai buka dari 10 pagi hingga 10 malam
  • Harga: Bergantung pada barangan, boleh runding dengan penjual

Uptown Damansara

Pasar malam yang popular dan meriah

  • Menawarkan pelbagai jenis barangan, pakaian, aksesori, dan makanan
  • Lokasi: Jalan SS 21/1a, Damansara Utama, Petaling Jaya
  • Waktu operasi: 6 petang hingga 1 pagi
  • Harga: Bergantung pada barangan dan kedai yang dikunjungi

Publika Shopping Gallery

Tempat shopping dan makanan unik dengan suasana seni

  • Terdapat kedai-kedai unik, galeri seni, serta pilihan makanan yang pelbagai
  • Lokasi: Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam
  • Harga: Bergantung pada kedai dan barangan yang dibeli

Zoo Negara

  • Terdapat lebih 476 spesies haiwan dari seluruh dunia, termasuk mamalia, reptilia, dan burung
  • Menawarkan peluang untuk melihat pertunjukan haiwan, memberi makan haiwan, dan berinteraksi dengan beberapa spesies
  • Lokasi: Jalan Ulu Kelang, Kemensah Heights, Ampang, Selangor
  • Waktu operasi: 9 pagi hingga 5 petang setiap hari
  • Harga: RM61 (dewasa), RM33 (kanak-kanak)

Changkat Bukit Bintang

Kawasan hiburan malam yang meriah

  • Terdapat pelbagai bar, restoran, dan kelab malam
  • Lokasi: Changkat Bukit Bintang, Bukit Bintang
  • Waktu operasi: Kebanyakan tempat buka dari 6 petang hingga 3 pagi
  • Harga: Bergantung pada tempat yang dikunjungi
Jalan best di KL! - Jambatan Saloma bro!!

Jambatan Saloma

Jambatan ikonik dengan pemandangan bandar yang cantik

  • Jambatan pejalan kaki yang menghubungkan Kampung Baru dan KLCC
  • Lokasi: Kampung Baru, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 24 jam
  • Harga: Percuma untuk melawat dan menikmati pemandangan
  • Review: Datang bawak pasangan dengan keluarga, try tengok pemandangan kat sini walaupun sekali seumur hidup. Mantap boh. 

Dataran Merdeka

Jalan best di KL - Dataran Merdeka

Tapak bersejarah dengan bangunan ikonik dan taman hijau

  • Terletak di kawasan bersejarah Kuala Lumpur, berhampiran Bangunan Sultan Abdul Samad
  • Lokasi: Jalan Raja, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 24 jam
  • Harga: Percuma untuk melawat dan menikmati pemandangan

Masjid Jamek Sultan Abdul Samad (Masjid Jamek KL)

Masjid bersejarah dengan seni bina yang menawan

  • Salah satu masjid tertua di Malaysia dengan seni bina Melayu dan Moghul
  • Lokasi: Jalan Tun Perak, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 6.30 pagi hingga 7 petang, dicadangkan untuk mengelak waktu solat
  • Harga: Percuma untuk masuk dan meneroka masjid

Sogo

Sebuah pusat membeli-belah terkenal yang menawarkan jenama fesyen dan barangan rumah

  • Terdapat lebih 400 kedai, termasuk jenama antarabangsa dan tempatan
  • Menawarkan banyak pilihan makanan dan hiburan
  • Lokasi: Jalan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 9.30 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli atau makan, harga berpatutan untuk semua!

Jakel Mall

Pusat membeli-belah tekstil yang terkenal untuk kain, langsir, dan pelbagai pilihan pakaian

  • Menawarkan pelbagai jenis kain, langsir, pakaian raya, dan aksesori
  • Lokasi: Jalan Bunus 6, Off Jalan Masjid India, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 9.30 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli, harga mampu milik dan berbaloi!

KL Bird Park

Taman burung yang menawarkan pengalaman interaktif dengan pelbagai spesies burung

  • Terdapat lebih 200 spesies burung dari seluruh dunia dalam taman yang luas dan landskap tropika
  • Lokasi: 920, Jalan Cenderawasih, Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 9 pagi hingga 6 petang setiap hari
  • Harga: RM63 (dewasa), RM42 (kanak-kanak)

Mini Zoo Negara

Melihat pelbagai haiwan eksotik dalam suasana yang mesra keluarga

  • Mengandungi lebih 100 spesies haiwan termasuk burung, reptilia, dan mamalia
  • Lokasi: Zoo Negara, Hulu Kelang, Ampang
  • Waktu operasi: 9 pagi hingga 5 petang
  • Harga: Dewasa – RM45, Kanak-kanak – RM18, Warga emas – RM23

99 Wonderland Park

Taman tema dan rekreasi keluarga yang menarik

  • Menawarkan tarikan seperti Sky Fountain, Flamingo Pond, dan 99 Cruise
  • Lokasi: Jalan Tasik Permaisuri 2, Bandar Sri Permaisuri
  • Waktu operasi: 6 petang hingga 12 malam (hari biasa), 5 petang hingga 12 malam (hujung minggu)
  • Harga: Dewasa – RM25, Kanak-kanak – RM20
  • Review: Kat sini korang boleh jalan jalan dengan pasangan. Ada macam macam haiwan yang comel kat situ. Paling best boleh naik bot jalan kat tasek. Pergh. 

Taman Botani Putrajaya

Tempat rekreasi penuh dengan keindahan alam semula jadi

  • Terdapat pelbagai jenis tumbuhan dan landskap indah
  • Sempurna untuk aktiviti riadah dan bersantai bersama keluarga
  • Lokasi: Persiaran Sultan Sallehuddin, Putrajaya
  • Waktu operasi: 7 pagi hingga 7 malam setiap hari
  • Harga: Percuma masuk, yesss! Kan dah cakap santai-santai.

Alamanda Shopping Centre

Shopping mall yang happening untuk lepak dengan kawan-kawan

  • Pelbagai kedai, restoran, dan hiburan seperti cinema dan bowling
  • Lokasi: Jalan Alamanda, Precinct 1, Putrajaya
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli atau makan, tapi semua harga mampu milik!

Skyrides Festival Park

Naik balon udara dan nikmati pemandangan Putrajaya dari atas

  • Menawarkan pengalaman unik dengan balon udara
  • Ada juga aktiviti lain seperti SkyWarrior Rainforest Challenge
  • Lokasi: Jalan P2M, Presint 2, Putrajaya
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: RM40 (Dewasa), RM30 (Kanak-kanak) untuk naik balon udara. Harga berbeza untuk aktiviti lain, jadi korang boleh pilih ikut bajet.

Taman Wetland Putrajaya

Tempat yang sesuai untuk aktiviti lasak dan menghayati keindahan alam

  • Tempat yang santai untuk berjogging, memancing, dan menikmati keindahan flora dan fauna
  • Lokasi: Lebuh Perdana Barat, Putrajaya
  • Waktu operasi: 7 pagi hingga 7 malam setiap hari
  • Harga: Percuma masuk, jimat duit!

District 21

Theme park indoor yang penuh dengan aktiviti menarik

  • Ada pelbagai aktiviti lasak seperti Flying Fox, trampolin, dan dinding panjat
  • Lokasi: IOI City Mall, Lebuh IRC, IOI Resort City, Putrajaya
  • Waktu operasi: 12 tengah hari hingga 8 malam (Isnin-Jumaat), 10 pagi hingga 10 malam (Sabtu, Ahad dan cuti umum)
  • Harga: RM58 (Isnin-Jumaat), RM75 (Sabtu, Ahad dan cuti umum) untuk unlimited rides, best kan?

Putrajaya Challenge Park

Tempat berkumpul bagi peminat sukan ekstrem

  • Ada taman tembok panjat, skate park, dan BMX park
  • Lokasi: Jalan P5, Presint 5, Putrajaya
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 8 malam setiap hari
  • Harga: Percuma masuk, tapi sewa peralatan bergantung pada aktiviti

Cruise Tasik Putrajaya

Naik bot dan nikmati pemandangan indah Putrajaya dari atas tasik

  • Pilihan bot termasuk perahu naga, perahu layar, dan bot elektrik
  • Lokasi: Jeti Putra, Presint 1, Putrajaya
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 6 petang setiap hari
  • Harga: Bermula dari RM15 (dewasa), RM10 (kanak-kanak) bergantung pada jenis bot

Taman Equestrian Putrajaya

Tempat menarik untuk penggemar kuda dan menunggang kuda

  • Terdapat aktiviti menunggang kuda, berkuda dan kelas pelbagai peringkat
  • Lokasi: Jalan Kandang Kuda, Presint 5, Putrajaya
  • Waktu operasi: 8 pagi hingga 10 malam setiap hari (waktu mungkin berbeza untuk kelas)
  • Harga: Bergantung pada aktiviti, boleh hubungi untuk maklumat lanjut

Putrajaya International Convention Centre (PICC)

Bangunan unik yang menjadi tumpuan pelancong dan tempat untuk acara besar

  • Boleh melihat reka bentuk bangunan yang menarik dan pemandangan Putrajaya
  • Lokasi: Presint 5, Putrajaya
  • Waktu operasi: Bergantung pada acara yang diadakan
  • Harga: Bergantung pada acara, tetapi melawat bangunan adalah percuma

IOI City Mall

Sebuah pusat membeli-belah yang besar dan lengkap untuk semua keperluan korang

  • Terdapat lebih 350 kedai, termasuk jenama antarabangsa dan tempatan
  • Menawarkan pelbagai pilihan makanan dan hiburan seperti cinema, karaoke, dan IceScape (padang ais)
  • Lokasi: Lebuh IRC, IOI Resort City, Putrajaya
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli atau makan, semestinya harga berpatutan!

Alamanda Putrajaya

Pusat membeli-belah yang popular di Putrajaya dengan pelbagai kemudahan

  • Terdapat lebih 180 kedai, termasuk jenama terkenal dan tempatan
  • Menawarkan banyak pilihan makanan, hiburan dan aktiviti seperti cinema dan bowling
  • Lokasi: Jalan Alamanda, Precinct 1, Putrajaya
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli atau makan, pasti ramai yang gembira dengan pilihan yang ada

IOI Mall Puchong

Pusat membeli-belah yang popular di Puchong dengan pelbagai kemudahan

  • Terdapat lebih 200 kedai, termasuk jenama terkenal dan tempatan
  • Menawarkan banyak pilihan makanan, hiburan dan aktiviti seperti cinema dan karaoke
  • Lokasi: Jalan Puchong, Bandar Puchong Jaya, Puchong
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli atau makan, pasti ada yang sesuai untuk semua

One Utama Mall

Salah satu pusat membeli-belah terbesar di Malaysia yang menawarkan hampir segala-galanya

  • Terdapat lebih 700 kedai, termasuk jenama antarabangsa dan tempatan
  • Menawarkan banyak pilihan makanan, hiburan, dan aktiviti seperti cinema, karaoke, dan padang ais
  • Lokasi: Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli atau makan, memang terbaik lah!
Jalan best di KL - Ikea Damansara

IKEA Damansara

Tempat yang sesuai untuk mencari perabot dan barangan rumah dengan harga berpatutan

  • Menawarkan pelbagai pilihan perabot, dekorasi rumah, dan makanan Swedia yang terkenal
  • Lokasi: No.2, Jalan PJU 7/2, Mutiara Damansara, Petaling Jaya
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli, memang nilai untuk wang!

Sunway Velocity Mall

Pusat membeli-belah yang menawarkan pelbagai jenama dan hiburan

  • Terdapat lebih 350 kedai, termasuk jenama antarabangsa dan tempatan
  • Menawarkan banyak pilihan makanan, hiburan, dan aktiviti seperti cinema dan karaoke
  • Lokasi: Jalan Cheras, Maluri, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli atau makan, pasti ada yang sesuai untuk semua

Mid Valley Mall

Sebuah pusat membeli-belah yang besar dan popular dengan pelbagai kemudahan

  • Terdapat lebih 430 kedai, termasuk jenama antarabangsa dan tempatan
  • Menawarkan banyak pilihan makanan, hiburan, dan aktiviti seperti cinema dan karaoke
  • Lokasi: Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli atau makan, harga berpatutan dan memuaskan!

Taman Tasik Titiwangsa

Taman rekreasi yang cantik dengan tasik, pemandangan indah, dan aktiviti menarik

  • Sesuai untuk aktiviti seperti berjalan kaki, berbasikal, bermain layang-layang, dan piknik
  • Lokasi: Titiwangsa, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 24 jam
  • Harga: Percuma masuk, jimat duit dan boleh lepak santai!

Taman Layang-Layang Kepong

Sebuah taman yang terkenal dengan aktiviti layang-layang dan suasana yang menyeronokkan

  • Terdapat padang yang luas untuk bermain layang-layang dan beraktiviti bersama keluarga
  • Lokasi: Jalan Lingkaran Tengah 2, Kepong, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 24 jam
  • Harga: Percuma masuk, ajak kawan-kawan dan keluarga untuk hari yang menyeronokkan!

Rumah Terbalik di KL Tower

Pengalaman unik di rumah terbalik yang akan membuat korang rasa hairan dan terhibur

  • Terletak di kawasan KL Tower, rumah ini direka dengan segala-galanya terbalik
  • Lokasi: Menara Kuala Lumpur, Jalan Puncak, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 9 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: RM19 (dewasa), RM14 (kanak-kanak)

Berjaya Times Square

Pusat membeli-belah yang besar dengan pelbagai kemudahan dan tarikan, termasuk taman tema dalaman

  • Terdapat lebih 1000 kedai, termasuk jenama antarabangsa dan tempatan
  • Menawarkan banyak pilihan makanan, hiburan, dan aktiviti seperti taman tema dalaman dan cinema
  • Lokasi: Jalan Imbi, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli atau makan, pasti ada yang sesuai untuk semua

Plaza Low Yat

Pusat membeli-belah yang terkenal dengan barangan elektronik dan IT

  • Menawarkan pelbagai pilihan barangan elektronik, IT, dan aksesori dengan harga berpatutan
  • Lokasi: Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: 10 pagi hingga 10 malam setiap hari
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli, harga berpatutan dan memuaskan!

KL Sentral

Hub pengangkutan utama di Kuala Lumpur yang menghubungkan ke destinasi tempatan dan antarabangsa

  • Terminal utama untuk kereta api, bas, dan teksi, serta transit ke KLIA
  • Terdapat beberapa restoran, kedai, dan hotel di sekitar KL Sentral. 
  • Lokasi: Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur Sentral, Kuala Lumpur
  • Waktu operasi: Kebanyakan tempat beroperasi dari pagi hingga malam, waktu pengangkutan mungkin berbeza
  • Harga: Bergantung pada apa yang korang nak beli atau makan, serta kos pengangkutan yang korang pilih
Advertisements