Kenapa korang wajib buat duit dengan Involve Asia – Jom tengok

Korang tahu tak apa tu Involve Asia? Involve Asia ni platform affiliate marketing yang boleh bantu korang buat duit dari online dengan mudah dan cepat. Macam mana?

Jom aku cerita.

1. Banyak pilihan brand dan produk

Involve Asia ni ada banyak gila brand dan produk yang korang boleh promosikan.

Ada macam-macam kategori, dari fashion, travel, beauty, e-commerce, dan lain-lain. Korang boleh pilih brand yang sesuai dengan minat dan target korang.

Contohnya, kalau korang suka travel, korang boleh promosikan tiket flight, hotel, atau pakej pelancongan dari Malaysia Airlines, AirAsia, atau Klook.

Kalau korang suka beauty, korang boleh promosikan produk kecantikan, kosmetik, atau spa dari Sephora, Hermo, atau Fave.

Kalau korang suka e-commerce, korang boleh promosikan barang-barang yang korang beli atau nak beli dari Lazada, Shopee atau 11street. Senang kan?

Photo by Corinne Kutz on Unsplash
Advertisements

2. Mudah dan cepat daftar dan join

Untuk join Involve Asia, korang cuma perlu isi borang online yang simple je. Lepas tu, tunggu approval dari Involve Asia.

Tak perlu bayar apa-apa, tak perlu ada website sendiri, tak perlu ada pengalaman menulis. Asalkan korang ada akaun media sosial, website, blog, atau mobile app, korang dah boleh join.

Tak sampai 5 minit pun, korang dah boleh start buat duit dengan Involve Asia.

3. Dapat komisen setiap kali ada orang beli

Cara kerja Involve Asia ni mudah je.

Korang cuma perlu share link produk atau brand yang korang promosikan kat media sosial, website, blog, atau mobile app korang.

Bila ada orang klik link tu, dan beli produk atau servis yang korang promosikan, korang akan dapat komisen.

Komisen ni bergantung pada jenis produk atau servis yang korang promosikan. Ada yang boleh dapat sampai 20% dari harga jualan.

Bayangkan, kalau korang promosikan produk yang harga RM100, dan ada 10 orang beli, korang dah boleh dapat RM200. Kalau sebulan ada 100 orang beli, korang dah boleh dapat RM2000. Best tak?

Advertisements

4. Boleh track prestasi dan hasil korang

Involve Asia ni ada dashboard yang boleh tunjuk prestasi dan hasil korang.

Korang boleh tengok berapa banyak orang yang klik link korang, berapa banyak orang yang beli produk atau servis yang korang promosikan, berapa banyak komisen yang korang dapat, dan bila korang boleh withdraw duit korang.

Dashboard ni sangat berguna untuk korang improve strategi korang dan buat lebih banyak duit dengan Involve Asia.

5. Dapat support dan bimbingan dari Involve Asia

Involve Asia ni bukan saja platform affiliate marketing, tapi juga komuniti yang aktif dan mesra.

Korang boleh dapat sokongan dan bimbingan dari Involve Asia melalui email, chat, atau telefon.

Korang boleh tanya apa-apa soalan yang korang ada, minta tips dan nasihat, atau minta bantuan kalau ada masalah.

Involve Asia akan sentiasa sedia membantu korang untuk berjaya dengan affiliate marketing.

Advertisements

6. Boleh guna teknologi tracking yang canggih

Involve Asia ni guna teknologi tracking yang canggih dan tepat untuk atribut konversi kepada affiliate yang betul.

Teknologi ni tak guna browser cookies yang boleh diblok atau dipadam, tapi guna kaedah lain, macam fingerprint tracking dan server-to-server tracking.

Dengan teknologi ni, korang tak perlu risau pasal missing clicks atau sales, dan boleh dapat komisen yang sepatutnya.

Photo by Kevin Bhagat on Unsplash

7. Boleh promosikan produk atau servis yang berkualiti

Involve Asia ni bekerjasama dengan brand dan produk yang berkualiti dan terkenal.

Korang tak perlu risau pasal reputasi atau kredibiliti korang bila promosikan produk atau servis ni.

Korang boleh yakin yang produk atau servis ni memang bagus dan dapat memberi manfaat kepada audience korang.

Korang juga boleh dapat feedback positif dari audience korang, dan meningkatkan kepercayaan mereka kepada korang.

8. Boleh guna pelbagai saluran untuk promosi

Involve Asia ni tak hadkan korang untuk guna satu saluran je untuk promosi. Korang boleh guna pelbagai saluran, seperti blog, website, media sosial, YouTube, email, atau mobile app.

Korang boleh pilih saluran yang paling sesuai dengan audience korang, dan yang paling mudah untuk korang guna.

Korang juga boleh guna lebih dari satu saluran untuk capai lebih banyak audience, dan buat lebih banyak duit.

9. Boleh dapat bayaran yang selamat dan lancar

Involve Asia ni memastikan korang dapat bayaran yang selamat dan lancar.

Korang boleh pilih kaedah bayaran yang paling sesuai dengan korang, seperti PayPal, bank transfer, atau cheque.

Korang juga boleh dapat bayaran dari semua advertiser yang korang join dalam satu pembayaran, tak perlu susah-susah nak manage bayaran dari banyak sumber.

10. Boleh pilih brand dan kempen yang sesuai

Involve Asia ni memberi korang kebebasan untuk pilih brand dan kempen yang sesuai dengan korang.

Korang boleh join banyak advertiser program, dan pilih produk atau servis yang sejajar dengan niche dan audience korang.

Korang juga boleh pilih kempen yang menawarkan komisen yang tinggi, tempoh cookie yang panjang, atau bonus yang menarik.

Korang juga boleh tukar atau tambah brand dan kempen bila-bila masa, ikut kehendak korang.

Jadi, apa lagi yang korang tunggu? Jom join Involve Asia sekarang, dan mulakan perjalanan korang untuk buat duit dengan online. Aku yakin, korang tak akan menyesal.

Advertisements